Cukruoti riešutai

Noriu pasidalinti puikiu receptu,šio skanėsto pirmąkart teko paragauti Estijoje Taline per miesto šventę.

Cukruoti riešutai Kalėdoms ir ne tik

2 stiklinės riešutų (žemės, migdolų arba lazdynų)
1 kiaušinio baltymas
½ stiklinės cukraus
1 ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono
¼ arbatinio šaukštelio maltų imbierų
¼ arbatinio šaukštelio malto muskato
Gaminimo būdas
1. Įkaitinti orkaitę iki 190 C.
2. Sumaišyti cukrų su prieskoniais. Atskirai suplakti baltymą iki stangrių pūtų.
3. Riešutus pradžia apvolioti plaktame baltyme, tik po to su prieskoniniame cukruje.
Sudėti ant kepimo skardos (masės paviršių išlyginti taip, kad saldus riešutukai gulėtų vienų sluoksniu). 7-8 min kepti orkaitėje.
4. Išimti skardą iš orkaitės, atsargiai išmaišyti masę.
Kepimo skardą vėl pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite dar apie10 min. Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sąnarių gydymas medumi

Baklažanų troškinys