Mielinės cinamoninės bandelės-drugeliai
Mes su dukryte vis ruošėmės išmokt kept mielines bandeles,ir pradėjom,ir pavyko iškart :) Super,tad dabar jau ne vieną kartą jas kepėm,jaučiamės beveik specės :)
Tai štai receptas,jei kam dar užsinorėtų išsikepti,nes nesudėtinga ir visad garantuota sėkmė :)
Aš gaminu visad iš dvigubos normos gaunasi maždaug dvi skardos bandelių
CINAMONINIAI DRUGELIAI TEŠLAI:
250ml pieno,
50g tirpinto sviesto
0,5 stiklinės cukraus
40g mielių
500g miltų
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
ĮDARUI:
0,5 stikl. cukraus
1 šaukštas cinamono
4 šaukštai sviesto
PAVIRŠIUI: kiaušinis,
šaukštas pieno,2 šaukštai cukraus
1. pieną pašidyti ir išmaišyti su tirpintu sviestu bei šaukštu cukraus. Suberti sutrupintas mieles ir gerai išmaišyti.Uždengti ir palikti šiltai apie 15 minučių pakilti (pradeda putoti).
2. Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, supilti pakilusias mieles,į berti druskos, suberti likusį cukrų. įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Uždengus palaikyti apie 30 min. (aš nieko mandriai nesugalvojau,kaip sudėti tešlą į puodą,uždengiau dangčiu,į kriauklę įpyliau karšto vandens ir ten įstačiau puodą,tešlą puikiai iškilo )
3. Cukrų sumaišyti su cinamonu. Supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti.
4. Pakilusią tešlą iškočioti,aptepti lakštą įdaru, suvynioti ir supjaustyti trapecijos formos gabaliukais. Tada trapecijos siauresnę pusę perspausti,kad ir su šaukšto kotu, kad susiformuotų lyg drugelis.
5. Bandeles sudėti į skardą ir dar pakildinti 15-20 min.patepti kiaušinio ir pieno plakiniu,pabarstyti cukrumi.
7. kepti iki 180laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
Aš dariau viską iš dvigubos porcijos,naudojau sausas mieles. man gavosi apie 35 bandeles,dvi nemažos skardos. Be galo skanu. Beje,visa įdaro esmė,kad jis ne sausas, o su sviestu
skanaus
Beje,irgi kepu įklojusi kepimo popierių
Komentarai
Rašyti komentarą