Kaip aš gaminau vištieną rytietiškai :)


Viskas prasidėjo nuo to, kad su sūnumis užsukome kartą į rytietišką kavinukę ir be galo skaniai pavalgėm, vidurėlis vis primindavo, kad galėtume pasigaminti. 
Na ir kažin kokia proga, gal (turbūt) savo jubiliejaus, galvoju-gaminsiu. Apibėgiojau parduotuves ieškodama sojų padažo,  radau dvejopo, vieno sudėtyje buvo n chemijos,imituojančios sojų padažą, greta stovėjo kitoks, Kikkoman, perskaičius supratau, čia matyt TAS tikras :) bet ir kaina buvo 3 kartus brangesnė, apie 4 eurus už mažytį buteliuką. Na nieko, proga yra, nupirkau. 
Rudojo cukraus irgi jau turėjau. na ir štai, pavyko, nerealiai skanu buvo, visa šeima palinkus šveitė, tik tiek, kad supratau, kalorijų bomba nereali :D
Gaminimo eiga: supjausčiau ir sumarinavau vištienos krūtinėlę, gabaliukais.
Tuomet apvoliojau juos krakmole ir apkepiau aliejuje. apkepusius išgriebiau ir sudėjau atskirai.

Tuomet paėmusi kitą keptuvę į ją sudėjau apkepintus gabaliukus.


Į keptuvę supyliau rudojo cukraus ir sojų padažo  mišinį.


Padažas su cukrumi labai greitai pavirto sirupo konsistencijos, viską maišiau,kol visi gabaliukai pasidengė lipniu padažu.


Labai skanu, na labai skanu su ryžiais :) vaikai dar pakartojo, jau atvėsusius :D




Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sąnarių gydymas medumi

Borisas Berezovskis „Kaip uždirbti didelius pinigus“