Rozmarinas


Rozmarinas

Aš jį auginu vazone,o per žiemą laikau su vazonėliu šiltnamyje ant žemės.
truputis informacijos apie šį kvapnų augaliuką:
Rozmarinas ( Rosmarinus officinalis ). Kilęs iš Viduržemio jūros regiono, todėl plačiai naudojamas šio regiono virtuvėje. Rozmarinas dažniausiai naudojamas keptai mėsai gardinti – puikiai tinka prie veršienos bei kiaulienos. Kadangi ši žolelė turi cheminių junginių, padedančių maistui ilgiau išsilaikyti šviežiu, rozmarinas naudojamas marinatams, kartu su alyvų aliejumi ir česnaku. Puikiai dera su bulvėmis, rozmarino šakelė gali būti dedama į limonadą, susmulkintą galima barstyti ant picos, labai skanu įmaišyti į tešlą kepant duoną. Rozmariną galima džiovinti.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sąnarių gydymas medumi

Borisas Berezovskis „Kaip uždirbti didelius pinigus“